EtkinlikManşet

Güreşte Hayri Sezgin Heyecanı

Kulübümüzün ev sahipliğinde bu yıl birincisi düzenlenen “Uluslararası Hayri Sezgin Minikler Serbest Güreş Turnuvası” 29 Kasım 2019 Cuma günü Hasan Doğan Spor Salonu’nda yapıldı.

Merhum sporcumuzun anısına düzenlenen turnuvaya Türkiye dışında 5 ülke ve toplam 150 sporcunun katıldı.

Genç pehlivanların kıyasıya yarıştığı turnuva öncesi milli güreşçimizin mezarı başında anma töreni düzenlendi. Açılış töreninde saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Hayri Sezgin’in hayat hikayesi okunarak dualar edildi.

Açılış konuşması için kürsüye gelen Başkanımız Selahattin Harputlu; Böylesine mühim bir turnuvaya ev sahipliği yapmaktan duyduğu gurur ve mutluluğu dile getirerek; “Katılan tüm sporcu ve spor adamlarına yürekten teşekkür ediyorum. Ülkelerinde yaşanan deprem felaketi sebebiyle turnuvamıza katılamayan Arnavutluk kafilesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah insanların yaşadığı hiçbir yere böyle acılar göstermesin. İnşallah hep birlikte çalışarak yeni şampiyonlar yetiştireceğiz, ülkemize yeni madalyalar kazandıracağız.” dedi.

Bahadır: Çocuklarımızın güreş yapmaları çok önemli

Törende bir konuşma yapan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır; “Çocuklarımızın ata sporumuz olan güreşe ilgi duymaları çok önemli. Umuyor ve inanıyorum ki böyle turnuvalar sayesinde hem Türk sporuna hizmet etmiş spor adamlarımızı hayırla yad edeceğiz hem de yeni şampiyonların yetişmesine zemin hazırlayacağız.” dedi.

Türkiye 5 altın, 7 gümüş ve 14 bronz madalya ile turnuvanın birincisi olurken ikinciliği 3 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya ile Bulgaristan elde etti.

1 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalya alan Makedonya üçüncü, 1 altın, 1 gümüş madalya kazanan Rusya ise dördüncü oldu.

Merhum güreşçimizin eşi Gülcihan Sezgin, Bulgaristan Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Geçco Valçonov, İstanbul Güreş İl Temsilcisi Halil İbrahim Oktay, İstanbul Güreş İl Hakem Komitesi Başkanı Tülay Karayazı, Azerbaycan Kafile Başkanı Babek Alekberov, Makedonya Kafile Başkanı Viktor Salder, Rusya Kafile Başkanı Chris Markel’e de turnuva anısına birer plaket verildi.

Turnuvaya Belediye Başkanımız Dr. Hakan Bahadır, Bahçelievler İlçe Gençlik ve Spor Müdürümüz Numan Nafiz Şahin ve Belediye Başkan Yardımcımız Ayhan Kalkan’ın yanı sıra, BBSK Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve çok sayıda güreşsever katıldı.

Photo Gallery For Flickr Powered By: Weblizar

Pin It on Pinterest